Održano 15.hrvatsko savjetovanje o obuci neplivača

U Centru za edukaciju u Orahovici održano je od 18. do 20.listopada 2018.godine „15.hrvatsko savjetovanje o obuci neplivača“ na temu „Čimbenici uspješnosti obuke neplivača“.

Savjetovanje je održano u organizaciji Hrvatskog saveza sportske rekreacije “Sport za sve” i Hrvatskog Crvenog križa Gradskog društva Crvenog križa Osijek, a pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja, Središnjeg državnog ureda za šport, Hrvatskog olimpijskog odbora, Hrvatskog paraolimpijskog odbora, Hrvatskog Crvenog križa, Kineziološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i Splitu, Agencije za odgoj i obrazovanje, Hrvatskog kineziološkog saveza i Hrvatskog plivačkog saveza.

Na Savjetovanju je sudjelovalo cca 80-tak stručnjaka područja obuke neplivača iz Hrvatske i Slovenije. Tiskan je Zbornik radova Savjetovanja u kojem se uz referat, nalazi 5 koreferata i 13 priopćenja.

Prof.emeritus dr.sc.Vladimir Findak, predsjednik Hrvatskog saveza sportske rekreacije „Sport za sve“ uručio je 10 godišnjih nagrada za postignute rezultate u obuci neplivača za 2018.godinu (5 za pojedince i 5 za organizacije).

Zaključci