Održan 25. hrvatski festival sportske rekreacije na selu

U subotu 22.lipnja 2019.godine na igralištu Nogometnog kluba Jadran u Štefancu održan je „25.hrvatski festival sportske rekreacije na selu“ uz domaćinstvo Udruge žena Štefanec.

Pobjednik natjecanja u konkurenciji 11 ekipa je Udruga za sport i rekreaciju „Sport za sve“ Višnjica, a uz članove pobjedničke, natjecalo se oko 700 rekreativaca iz Salinovca, Lančić-Knapića, Stažnjevca, Vukosavljevice, Poljane Biškupečke, Kaniže, Podgorja, Sopja, Štefanca i Paljuva.

Natjecanja su se provodila u sljedećim disciplinama: hodanje na štulama, nošenje košare na glavi, potezanje užeta, ludi slalom, skakanje u vreći, bacanje kamena s ramena, skok s mjesta u dalj, nošenje jajeta u žlici, ružđenje kuruze i bacanje potkove. Zbog nevremena koje je zahvatilo Međimurje u popodnevnim satima, neke od disciplina nisu se uspjele održati.

Udruga sportske rekreacije Višnjica osvojila je pehar u trajno vlasništvo, te prijelazni pehar, koji će budućem pobjedniku dogodine biti uručen upravo u Višnjici, gdje će se 2020.godine održati „26.hrvatski festival sportske rekreacije na selu“. Drugo mjesto osvojila je Vukosavljevica, a treće Stažnjevec.