JEDINSTVENA ČLANSKA ISKAZNICA – KARTICA 'SPORT ZA SVE' U HRVATSKOJ

Osobna «kartica» pripada sudionicima uključenim u aktivnosti Hrvatskog Saveza sportske rekreacije «Sport za sve»,kao i osobama koje individualno provode sportsko rekreacijske aktivnosti.
Projekt «kartica» je rađen na temelju iskustva sličnih organizacija u zapadnim zemljama. Od mnogih razloga za uvođenje kartice jedan od najvažnijih je da plastična kartica omogućava vizualnu identifikaciju člana,te kompjuterizacijom podataka omogućava objektivniju i svestraniju analizu strukture naših članova i organizacija.
Nadalje omogućava vlasnicima kartice ostvarenje povlastica i popusta pri sudjelovanju u nacionalnim akcijama i manifestacijama Saveza,kod korištenja sportsko rekreacijskih objekata i usluga, ugostiteljskih i sportsko rekreacijskih centara, turističkih agencija,pri kupnji sportske opreme, rekvizita,odjeće i obuće,drugih proizvoda ili usluga namjenjenih očuvanju zdravlja,njezi tijela i zdravog načina života.
Sve informacije o učlanjenju se mogu dobiti u Hrvatskom savezu sportske rekreacije “Sport za sve” 10000 Zagreb,Trg K. Ćosića 11,Tel. 01/3020555, Fax  01/3020100, e-mail : Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript

popis

 

Izvod iz Pravilnika o uporabi iskaznice-kartice

A. OPĆE ODREDBE
1.Članska iskaznica-kartica je kartica koja vlasniku omogućava kupnju proizvoda i usluga sa popustom za gotovinsko plaćanje na prodajnim mjestima davatelja usluga, koji su navedeni u  popisu davatelja usluga koji dobiva svaki vlasnik kartice.
2.Vlasnikom kartice može postati svaki član organizacije Hrvatskog Saveza športske rekreacije “Sport za sve” koji redovito ovjerava karticu.
3.Izdavatelj se obvezuje dostaviti karticu vlasniku u roku od 10 dana po uplati članarine čiju visinu određuje svako društvo,udruga ili savez sportske rekreacije.

B. PRAVA VLASNIKA KARTICE
1.Vlasnik kartice stječe bezuvjetno pravo popusta za gotovinsko plaćanje na dan kupovine proizvoda ili usluga kod poslovnih subjekata navedenih u popisu davatelja usluga.
2.Visina popusta ovisi o sklopljenom Ugovoru i navedena je zasebno za svakog davatelja usluga u  popisu davatelja usluga.
3.Vlasnik kartice će redovno,svake godine, dobivati novo izdanje popisa davatelja usluga.

C. UPORABA ČLANSKE ISKAZNICE-KARTICE
1.Kartica glasi na ime vlasnika.
2.Kartica je neprenosiva,odnosno vrijedi samo uz predočenje osobne iskaznice,putovnice ili iskaznice zdrastvenog osiguranja na kojima je naveden JMBG,OIB,broj osobne iskaznice ili datum rođenja,ovisno o tome koji od navedenih podataka je otisnut na kartici.
3.Kartica vrijedi u godini za koju je plaćena članarina.
4.Kartica ne smije biti ispravljana ili vidno oštećena.

D.OSTALE ODREDBE
1.Izdavatelj osigurava i redovno godišnje izdanje popisa davatelja usluga uz popust.                          
2.U slućaju kršenja odredbi pravilnika o uporabi ili nepodmirivanja članarine, izdavatelj zadržava pravo proglasiti karticu nevažećom, te zatražiti njezin povrat.