Održan 7. Hrvatski festival u nordijskom hodanju i pješačenju

U subotu, 13. travnja održao se 7. hrvatski festival u nordijskom hodanju i pješačenju u Opatiji. Sudjelovalo je 1.050 sudionika iz cijele Hrvatske: Koprivnica, Pula, Duga Resa, Karlovac, Zagreb, Varaždin, Krk, Jastrebarsko, Slunj, Ogulin, Opatija itd. Povodom svjetskog dana zdravlja,  u sklopu europskog projekta pod nazivom “Zero Waste Blue”, Klub za sportsku rekreaciju Gorovo organizirao je pod pokroviteljstvom Hrvatskog saveza sportske rekreacije “Sport za sve” i Hrvatskog olimpijskog odbora te grada Opatije, sedmi hrvatski festival u nordijskom hodanju i pješačenju. 

Okupljanje sudionika i zagrijavanje aerobicom započelo je u 9:00 sati. Svečano otvaranje festivala započelo je pozdravnim govorom gradonačelnika grada Opatije Iva Dujmića. U ime Hrvatskog saveza sportske rekreacije “Sport za sve” govor je održao Goran Vrbanac. Zatim je slijedio pozdravni govor Mladena Pokrajčića, predsjednika Saveza sportske rekreacije “Sport za sve” PGŽ i Davorina Antonića, predsjednika Hrvatskog saveza nordijskog hodanja.

Sudionici su mogli birati između 5 ponuđenih ruta. Jednom se hodalo do  Voloskog, drugom do Ičiča, treća je bila povezan brodom a četvrtom i najtežom rutom hodalo se C.Sylvom. Peta ruta bila je rezervirana za demonstraciju “plogginga” – kombinaciju hodanja i sakupljanja otpada. Sudionike je zabavljao voditelj programa D.T. Šajeta i glazba uživo, a nakon aktivnosti za sve sudionike pripremljen je rižoto s plodovima mora. Manifestacija protekla u odličnoj atmosferi.