Održan 15.hrvatski festival sportske rekreacije žena

       U sportskoj dvorani Osnovne škole Ivane Brlić Mažuranić u Virovitici u subotu, 16.studenog 2019.godine održan je „15. hrvatski festival sportske rekreacije žena“. 

U konkurenciji 29 ekipa iz svih dijelova Hrvatske sastavljenih od oko 350 žena, prvo mjesto osvojila je ekipa DSR Podgorje, domaćin festivala, drugo Udruga športska rekreacije Višnjica, a treće mjesto pripalo je ženama iz DŠR Lančić – Knapić.

Ekipe su se natjecale u u 6 disciplina – bacanje kolutova na štap, vođenje nogometne lopte, bacanje košarkaske lopte u koš, viseća kuglana, pikado i bacanje rukometne lopte.

U većini disciplina rezultati su bili „tijesni“ pa su pojedine ekipe izborile medalje tek nakon dodatnih kriterija. Nije bilo previše ljutnje, jer u ovom natjecanju osnovni cilj je bavljenje sportskom rekreacijomi druženje.

Medalje, pehare i nagrade svim ekipama uz predstavnike Hrvatskog saveza sportske rekreacije „Sport za sve“ Marijana Vugrinčića i Vladimira Mačeka, podijelili su i gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin, saborski zastupnik Tomislav Tolušić, glavni tajnik Sportske zajednice grada Virovitice Tihomir Majstorović i predsjednica Društva za sport i rekreaciju Podgorje Helena Bukvić. 

Rezultati (pdf)