Obilježavanje 60. obljetnice Kineziološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu

Kineziološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu svečano je 20.studenog 2019.godine obilježio 60 godina djelovanja i rada. Tom prigodom dekan i prodekani uručili su mnoga priznanja i zahvalnice profesorima, trenerima, studentima, i drugima koji su svojim radom doprinijeli razvoju kineziologije i sporta općenito, kao i promidžbi našeg fakulteta.  

Povodom 60. obljetnice osnivanja i postojanja Kineziološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu ,Prof.emeritus dr.sc.Vladimir Findak, predsjednik Hrvatskog saveza sportske rekreacije „Sport za sve“ dobitnik je priznanja za razvoj i unapređenje kineziologije i kineziološke metodike u zemlji i svijetu.

Od osnutka 1959. godine Kineziološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu je iznjedrio značajan broj stručnjaka koji danas rade u području sporta i sportske rekreacije diljem svijeta. Diplomom sveučilišnog studija na KIF-u može se pohvaliti čak 5933 studenata, a njih 221 obranilo je doktorski rad. Preddiplomski stručni studij do sada je završilo 3459 studenata, a diplomski stručni studij njih 485. Fakultet je do sada prihvatio čak 117 studenata u razmjeni, dok je na edukaciju u više zemalja svijeta poslao njih 93.  

Kineziološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu organizator je više od 70 znanstvenih i stručnih konferencija, 8 znanstvenih, međunarodnih konferencija o kineziologiji u kojima tradicionalno sudjeluju neki od najcjenjenijih stručnjaka iz cijelog svijeta. Fakultet je do sada objavio više od 60 knjiga, redom udžbenika, priručnika, autorskih knjiga i zbornika, a već 48 godina izdavač je časopisa Kinesiology koji je do sada izdan u 95 brojeva. Neki od najvećih ponosa fakulteta su Centar za znanstvena istraživanja u sklopu kojeg se nalazi čak 11 istraživačkih laboratorija u kojima se provode temeljna, primijenjena i razvojna istraživanja, te Sportski dijagnostički centar.