Održan „12.hrvatski festival sportske rekreacije u nordijskom hodanju i pješačenju“,u Opatiji 13.travnja 2024.

Na Ljetnoj pozornici u Opatiji otvorena je manifestacija Hrvatskog saveza sportske rekreacije „Sport za sve“ pod nazivom „12. hrvatski festival sportske rekreacije u nordijskom hodanju i pješačenju“. Ova manifestacija organizirana je u suradnji s Klubom za športsku rekreaciju „Gorovo“ Opatija.  Ove godine manifestacija je okupila preko 1500 sudionika, zaljubljenika u nordijsko hodanje i pješačenje.

Svečanosti otvorenja nazočili su brojni uzvanici, a sudionike su pozdravili Marija Bilman, predsjednica Hrvatskog saveza sportske rekreacije „Sport za sve“, Krešimir Ritz – predsjednik Hrvatskog saveza nordijskog hodanja, Hrvoje Balen – pomoćnik glavnog tajnika za programe sporta na lokalnoj razini Hrvatskog olimpijskog odbora te opatijski gradonačelnik Fernando Kirigin koji je svim sudionicima poželio dobrodošlicu u Opatiju.

Nakon programa rekreacije “Vježbajmo zajedno”, sudionici su krenuli na nordijsko hodanje jednom od pet ruta organiziranih duž prekrasnih opatijskih šetnica.

Rijeke hodača po povratku je na Ljetnoj pozornici dočekala klapa Baladur, Zumba party te gastro i etno ponuda na štandovima. Sudionicima su na raspolaganju bili i punktovi opatijskog Crvenog križa, Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije te Udruge osoba s invaliditetom.

Pokrovitelji i partneri festivala bili su: Hrvatski olimpijski odbor, Grad Opatija, Turistička zajednica Grada Opatije, Turistička zajednica Kvarnera, Turistička zajednica mjesta Ičići, Hrvatski Crveni križ – Gradsko društvo Crvenog križa Opatija, Thalassotherapia Opatija, Nastavni zavod za javno zdravstvo PGŽ, Hrvatski savez nordijskog hodanja, Savez sportske rekreacije “Sport za sve” PGŽ, HMZG Opatija Zdravi grad, Roxy Dance Pazin, UniQ Fitness Opatija, SK  AjkuleRijeka i VOP SUP Team.

Koristimo ovu prigodu da se još jednom zahvalimo Klubu za športsku rekreaciju „Gorovo“ Opatija na čelu s gospodinom Daliborom Korenićem koji je ovu manifestaciju pripremio i organizirao na zavidnoj razini i visoko „podigao ljestvicu“ za organizaciju sljedećeg „13.hrvatskog festivala sportske rekreacije u nordijskom hodanju i pješačenju“.