Održan „28.hrvatski festival sportske rekreacije na selu“, Stažnjevec – 6.srpnja 2024.

Ovogodišnji „28.hrvatski festival sportske rekreacije na selu“ održan je na sportskom igralištu u Stažnjevcu,  u subotu, 6. srpnja 2024.godine, a domaćin je bila Udruga športske rekreacije Stažnjevec pod pokroviteljstvom Varaždinske županije i Grada Ivanca.

Snage je odmjerilo sedam ekipa pristiglih iz Varaždinske i Virovitičko – podravske županije, a uz domaćine bile su tu i ekipe DSR Salinovec, DSR Podgorje, UŠR Višnjica, DŠR Lančić – Knapić, UŠRa Lepoglavska Ves te USR Mladost Vukosavljevica. Natjecatelji su svoje snage odmjerili u deset drevnih sportskih disciplina:  penjanje na stup, potezanje užeta, skok u dalj s mjesta, hodanje na štulama, penjanje uz uže, skakanje u vreći, nošenje košare na glavi, nošenje jajeta u žlici, piljenje drva i bacanje kamena s ramena.

Udruga za šport i rekreaciju Stažnjevec obranila je naslov prvaka „28.hrvatskog festivala sportske rekreacije na selu“, drugo mjesto pripalo je DŠR Višnjica, dok je pehar za treće mjesto, također, ostao u Ivancu, a pripao je DSR Salinovec.

U ime domaćina, okupljenima se obratio i poželio im dobrodošlicu predsjednik UŠR Stažnjevec gospodin Denis Šimek. Ispred Saveza sportske rekreacije „Sport za sve“ Varaždinske županije gostima i natjecateljima obratio se gospodin Nikola Sedlar, tajnik UŠR Stažnjevec, te je zahvalio svima na financijskoj, organizacijskoj i logističkoj pomoći u organizaciji Festivala. Ispred Grada Ivanca riječi zahvale i dobrodošlice uputio je zamjenik gradonačelnika grada Ivanca gospodin Marko Friščić. Čestitke UŠR Stažnjevec na izvrsnoj organizaciji i uloženom trudu, uputio je i predsjednik Gradskog vijeća Ivanec, ujedno izaslanik župana Varaždinske županije gospodin Zdenko Đuras. Svečanom otvorenju nazočio je i saborski zastupnik Predrag Štromar, koji je, također, uputio riječi pohvale i dobrodošlice, a otvorenju se pridružila i direktorica Turističke zajednice grada Ivanca Jelena Županić.

„28. hrvatski festival sportske rekreacije na selu“ otvorila je predsjednica Hrvatskog saveza sportske rekreacije „Sport za sve“ gospođa Marija Bilman koja se zahvalila svim sudionicima na uključenosti u sportsku rekreaciju, posebnu zahvalu uputila je domaćinima ali i svi donatorima i sponzorima.

Koristimo ovu prigodu da još jednom čestitamo domaćinu Udruzi za športsku rekreaciju Stažnjevec na izvrsnoj organizaciji manifestacije u koju je uloženo puno truda i vremena na sveopće zadovoljstvo svih sudionika.

Ukupni poredak