Održana Svečanost obilježavanja 100. broja časopisa „Sport za sve“

U petak, 24.siječnja 2020.godine u Mraclinu održana je Svečanost povodom obilježavanja dvostrukog jubileja 40. obljetnice pokretanja časopisa i 25 godina kontinuiranog izlaženja časopisa pod nazivom „Sport za sve“, te 100. broja časopisa „Sport za sve“.

Goste su pozdravili čelnici organizatora ove priredbe – Zajednice sportskih udruga Grada Velike Gorice i NK Mraclina – gospodin Goran Kovačić i gospodin Goran Vukašinec, a među gostima bio je i podpredsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora, naš proslavljeni olimpijac Damir Martin. Program u mraclinskom Društvenom domu  održavao se uz potporu Mjesnog odbora Mraclin, Kulturno umjetničkog društva Dučec i Društva žena „Anđela Lovreković“. Moderator Svečanosti bio je gospodin Ratko Cvetnić, dobitnik priznanja Hrvatske akademije za znanost i umjetnost za područje književnosti.

Nakon pozdravnih riječi domaćina, o značaju Časopisa „Sport za sve“ govorio je gospodin Milan Ilić, tehnički i grafički urednik časopisa koji već punih četerdeset godina skrbi o ovom vrijednom časopisu. Prof.emeritus dr.sc.Vladimir Findak, predsjednik Hrvatskog saveza sportske rekreacije „Sport za sve“, ujedno glavni i odgovorni urednik Časopisa „Sport za sve“, zahvalio se prije svega domaćinima na srdačnom gostoprimstvu, a potom i svima koji su na bilo koji način pridonijeli izlaženju Časopisa „Sport za sve“.  Po završetku službenog dijela prof.emeritus dr.sc.Vladimir Findak dodijelio je prigodne zahvalnice organizatorima, a potom se prešlo na turopoljski domjenak – majstorski spremljene štrukle i nezaobilaznu kotlovinu, što su gosti, pristigli iz raznih dijelova Hrvatske, sa zadovoljstvom dočekali.

Hrvatski savez sportske rekreacije „Sport za sve“ i ovom prigodom zahvaljuje domaćinima iz Mraclina na gostoprimstvu, te svima koji su na bilo koji način doprinijeli u pripremi i organizaciji ove Svečanosti. Zahvalu upućujemo i Sportskoj televiziji koja je popratila ovu Svečanost.