Ostanite doma i ne zaboravite, štoviše dobro upamtite, čovjek je građen za kretanje – tjelesnu aktivnost!

       Poštovani članovi Hrvatskog saveza sportske rekreacije „Sport za sve“, dragi prijatelji, posljednja tri tjedna zadesila nas je ova strašna i nepredvidiva epidemija virusa COVID-19, te su sve aktivnosti u našem Savezu privremeno morale stati.

Kako je zbog širenja zaraze koronavirusom savjet Nacionalnog stožera civilne zaštite Republike Hrvatske da provodimo što manje vremena vani, a što više vremena u udobnosti svog doma, predlažemo vam da odlazak u sportsko rekreacijske centre zamijenite prakticiranjem tjelesne aktivnosti u kući ili stanu. Sada, više nego ikada bitno je voditi računa o zdravlju.

I jednostavna tjelesna aktivnost može pomoći da se osjećamo bolje, da maknemo glavu od svakodnevnih briga. S obzirom na to da znamo kako trenutno u ovoj situaciji možemo pomoći samo tako da ostanemo doma, onda pokušajmo pronaći sadržaj koji nam može biti od koristi. 

Nemojte dozvoliti da tijekom kućne samoizolacije zaboravite na brigu o svom tijelu, a na taj način i o zdravlju. To što ne idete u sportsko rekreacijske centre ne znači da se u potpunosti morate odreći vježbanja.

Upućujemo vas na linkove gdje kombinacijom vježbi  svaki rekreativac može složiti sebi kućni trening kakav upravo njemu odgovara (nove linkove ćemo objavljivati kako oni budu postavljeni na mrežnim stranicama naših članica)

http://www.osijek031.com/osijek.php?najava_id=82149

https://hr-hr.facebook.com/269916946354127/videos/207958923768542/

Preporučujemo osobama iznad 65 godina da vježbaju barem 3 puta tjedno (prema mogućnosti svaki drugi dan), dok populacija srednje dobi može i svaki dan.

Želimo vas motivirati da niti u jednom trenutku ne odustanete, jer zdravlje je uvijek na prvom mjestu. Učinite nešto za sebe i svoju obitelj, neka vam zdrav način života postane i ostane svakodnevna potreba!

Ako ste bolesni (npr. imate gripu, kašljete, povišenu temperaturu, nadraženo vam je grlo i sl.), odgodite tjelesno vježbanje do nestanka simptoma i posavjetujte se s liječnikom.

I ne zaboravite, od izuzetne je važnosti da budemo ujedinjeni u postupanju i provođenju danih nam mjera, stoga apeliramo na ozbiljnost oko provođenja svih uputa koje smo OBAVEZNI ispuniti kako bi se zaštitili od širenja virusa.

U tome ćemo uspjeti utoliko bolje ako prihvatimo da je najbolje rješenje u životu kada čovjek čovjeku postane i ostane lijek.

Čuvajte sebe i druge te se priključite akciji #OSTAJEMDOMA

Iskreno Vaš,

Prof.emeritus dr.sc. Vladimir Findak

Predsjednik Hrvatskog saveza sportske rekreacije „Sport za sve“