Održan „27.hrvatski festival sportske rekreacije na selu“

U varaždinskom prigradskom naselju Poljana Biškupečka u subotu, 1. srpnja 2023. godine održan je „27.hrvatski festival sportske rekreacije na selu“. Organizatori tog Festivala koji se već po četvrti put održao u Poljani Biškupečkoj su Hrvatski savez sportske rekreacije „Sport za sve“ i Društvo športske rekreacije „Mirko Relac“ Poljana Biškupečka. Festival je okupio oko 280 sudionika, odnosno 10 ekipa iz Varaždinske, Međimurske i Virovitičko-podravske županije. Sudionici su pristigli iz Stažnjevca, Vukosavljevice, Višnjice, Salinovca, Lepoglavske Vesi, Lančić – Knapića, Podgorja, Jalkovca, Štefanca te domaćin Poljana Biškupečka.

Festival je započeo svečanim mimohodom svih sudionika koji su na otvorenje stigli  ponosno noseći zastave svojih društava.  Prigodnim govorom ovogodišnju manifestaciju otvorio je varaždinski župan gospodin Anđelko Stričak. Skok u dalj, penjanje uz uže, bacanje potkove, piljenje drva, nošenje košare na glavi, dvonoga utrka, skakanje u vreći, hodanje na štulama, bacanje kamena s ramena i povlačenje užeta, deset je disciplina u kojima su se natjecali sudionici „27. hrvatskog festivala sportske rekreacije na selu „Sport za sve“. Predstavnik Hrvatskog saveza sportske rekreacije „Sport za sve“ na ovogodišnjem Festivalu bio je potpredsjednik Saveza gospodin Ivan Lovreković koji je na ceremoniji otvaranja Festivala zahvalio domaćinu na gostoprimstvu i pozdravio sudionike, a na ceremoniji zatvaranja Festivala najuspješnijim sudionicima uručio je prigodne medalje i pehare.

Ovogodišnji pobjednik Festivala je ekipa iz Stažnjevca s osvojenih 191 bodova, drugo mjesto zauzela je ekipa iz Vukosavljevice s ukupno osvojenih 186 bodova, dok je treće mjesta zauzela ekipa iz Višnjice s osvojenih 175 bodova.