Dodijeljena Godišnja nagrada „FIEP Vladimir Findak Award“

Godišnja nagrada „FIEP Croatian Award“ mladim znanstvenicima ustanovljena je i prvi put dodijeljena   2014. godine.

Odlukom Upravnog odbora FIEP-a Europe nagrada je preimenovana u Godišnju nagradu „FIEP Vladimir Findak Award“ te se prvi put dodjeljuje za ostvarenja u ak. 2017/18 godini.

Godišnja nagrada utemeljena je s ciljem poticanja znanstveno-stručne djelatnosti mladih znanstvenika u područjima primijenjene kineziologije. Godišnja nagrada dodjeljuje se znanstvenicima koji su mlađi od 35 godina za znanstveno ostvarenje ili dostignuće u području edukacije, sporta, sportske rekreacije ili kineziterapije. Dodjeljuje se jedna, iznimno dvije nagrade godišnje. Pristupnici za nagradu “FIEP Vladimir Findak Award” prijavljuju znanstveni rad koji je objavljen u časopisu ili u drugim publikacijama. Nakon provedene analize svih zaprimljenih prijava donesena je odluka da se   „FIEP Vladimir Findak Award“ za mlade znanstvenike za 2017./18. godinu dodijeli kandidatu Luki Svilaru.

Nagrada je dodijeljena dobitniku dana 22.02.2019. godine tijekom održavanja 17. godišnje konferencije “KONDICIJSKA PRIPREMA SPORTAŠA 2019“.